Kuchnia polska Kąty Wrocławskie, specjały kuchni włoskiej w Piławie (okolica Mietkowa), piątki z kuchnią świata w restauracji Piławski Dwór.

Piławski Dwór stworzyliśmy z pasji do dobrego jedzenia, kuchni pełnej świeżych ziół, przypraw i ciekawych, niebanalnych składników. Szukaliśmy miejsca, gdzie goście będą mogli delektować się ciszą, wszechobecną zielenią i wyjątkowym smakiem potraw.

 

hotel w okolicy mietkowaDzięki malowniczym widokom na otaczający restaurację Park Krajobrazowy Doliny Bystrzycy, z górującą w oddali Ślężą, oderwiemy się na chwilę od miejskiego zgiełku, otoczeni zielenią i zapachem aromatycznych potraw.

Jedzenie to uczta dla zmysłów więc nasze dania cieszą oko, kuszą zapachem i smakują jak nigdzie indziej. Potrawy mają jeszcze lepszy smak, gdy przyrządzane są z sercem i pasją. Nasi kucharze doskonale o tym wiedzą i wkładają całą swoją wiedzę i umiejętności w przygotowanie wyjątkowych potraw, czerpiąc swoje inspirację z najlepszych kuchni świata.
Szef Kuchni Piławskiego Dworu, nie tylko osobiście dobiera składniki, ale również opracowuje autorskie sposoby przyrządzania mięs i potraw.

Aktualnie w Restauracji Piławski Dwór rozpoczęliśmy nowy jesienny sezon kulinarny „Specjały kuchni polskiej i śródziemnomorskiej” wzorowane na tradycyjnych recepturach w nowej odsłonie! Doskonale wiemy, że domowa kuchnia jest tym, co zawsze zjednuje serca gości.

W restauracji kieruje się mottem:
„Gotowanie jest jak miłość. Należy do niego podejść bez opamiętania albo nie podchodzić wcale”
Harriet van Horne

Dlatego też sami lepimy nasze pierogi, pieczemy wyjątkowy chleb i ważymy aromatyczny, sycący rosół, zupę, którą każdy z nas zna z rodzinnego domu. Ten idealny – oprócz odpowiedniego wywaru, musi zawierać domowy, świeży makaron i taki właśnie znajdziecie w Restauracji Piławski Dwór.

Kuchnia polska Kąty Wrocławskie

Schab największy w okolicy – menu kuchnia polska Kąty Wrocławskie

 

Zapraszamy na dania serwowane z patelni: „Schab największy w okolicy z wiejskim jajkiem” „Schab największy w okolicy z serem wędzonym i żurawiną”, „Polędwiczki w sosie grzybowym”, „Łososia po piławsku ze szpinakiem”, „Złocisty filet” oraz ” „Pene ze szpinakiem”.

Sałaty serwowane z ciepłymi paluchami,  wyjątkową pizzę „Piława Supreme”, domowe ciasto.

 

Kuchnia polska Kąty Wrocławskie – MENU ZIMOWE

W menu zimowym zaprezentujemy „Pieczoną golonkę w piwie z miodem”, „Karkówkę przyrządzaną w całości, nadziewaną czosnkiem z ćwikłą na gorąco”, „Żeberka jak się patrzy z pieczonymi ziemniaczkami” , „Pierogi z kaszą”, „Pstrąga w ziołach” i i wiele innych smakołyków.

 

W sezonie jesienno – zimowym organizujemy tematyczne piątki z kuchnią świata.

W piątek w stylu włoskim serwujemy:

  • Krem z cukinii z gorgonzolą i oliwą
  • Makaron aglio e olio
  • Makaron z krewetkami
  • Lasagne
  • Pizzę prosciutto crudo
  • Tiramisu.

 

W piątek w stylu azjatyckim serwujemy:

  • Zupę Tom – Yum
  • Pierożki Dim Sum
  • Sajgonki
  • Żeberka po tajsku
  • Makaron chiński z warzywami i wołowiną na ostro
  • Kurczaka w curry.

 

W piątek w stylu amerykańskim serwujemy:

  • Zupa krem z kukurydzy
  • Stek Rib Eye
  • Burgery
  • Fish and chips
  • Tartę dyniową.

 

Kucharze uwielbiają zaskakiwać naszych gości nowymi, interesującymi połączeniami smaków. Dlatego, podczas kolejnej wizyty koniecznie spytajcie nasz Personel o danie dnia.

 

Z taką samą uważnością organizujemy imprezy zamknięte dla naszych Gości. Niezależnie od tego, czy są to urodziny dziecka, rocznica ślubu czy spotkanie firmowe, wiemy, że jest to wyjątkowe wydarzenie. Pragniemy, aby każdy gość wspominał wspaniałą atmosferę i wyśmienite jedzenie. Skontaktuj się z nami, a my przygotujemy specjalne menu, stworzone z myślą o twoich gościach.

Sprawdź: karta menu na przyjęcie weselne 225 zł od osoby